• home
 • video
 • pas verschenen

  Christoph Daum gaat aan de slag als bondscoach van Roemenië

  Daum loodste Club in het seizoen 2011-2012 naar de tweede plaats.

  Ex-Club Brugge-trainer Christoph Daum heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Bij de nationale ploeg van Roemenië wordt hij zo goed als zeker de opvolger van icoon Anghel Iordanescu. Volgens de Duitse krant Bild ondertekent Daum morgen in Boekarest een tweejarig contract.

  Roemenië verraste in de openingswedstrijd van het EK vriend en vijand door moedig strijdend ten onder te gaan tegen gastland Frankrijk (2-1), maar die goede lijn kon niet doorgetrokken worden.

  Na een gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) en een nederlaag tegen Albanië (0-1) moest Roemenië Frankrijk al na de groepsfase verlaten. Na die vroege exit gaf Iordanescu er (voor de derde keer) de brui aan bij de nationale ploeg.

  Met Christoph Daum heeft Roemenië een trainer binnen gehaald die enkele mooie adelbrieven kan voorleggen. In 1992 loodste hij VfB Stuttgart naar de Duitse landstitel en tien jaar later werd hij met Club Brugge vicekampioen in ons land. Na zijn ontslag bij Bursaspor in maart 2014 zat de Duitse oefenmeester zonder club.

  Daums handtekening bij Roemenië staat nog niet zwart op wit, maar daar komt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid morgen verandering in.

  In de kwalificaties voor het wereldkampioenschap 2018 moet Daum Roemenië voorbij Polen, Denemarken, Montenegro, Armenië en Kazachstan leiden.

  Christoph Daum zette vanmiddag voet op Roemeense bodem: