• home
 • video
 • pas verschenen

  El Hachimi (41) heeft marathonticket voor Rio weer in handen

  Abdelhadi El Hachimi (archief) liep in Brisbane zijn snelste marathon.

  Abdelhadi El Hachimi heeft afgelopen nacht 2u10'35" gelopen in de marathon van Brisbane in Australië. Daarmee werd hij derde, maar het belangrijkste: die tijd brengt hem volgende maand naar de Olympische Spelen.

  El Hachimi liep in april 2015 in Hamburg al de limiet voor Rio met 2u13'10". Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) volgt de soepele internationale IAAF-limiet van 2u19'.

  Maar in september 2015 doken Koen Naert (2u10'31"), Willem Van Schuerbeeck (2u12'49") en Florent Caelen (2u12'51") in Berlijn onder de tijd van El Hachimi. En het BOIC mag maar drie atleten sturen, dus El Hachimi viel toen uit de boot.

  De Marokkaan, die in 2012 de Belgische nationaliteit verwierf, had tot 11 juli - de deadline voor de limieten - om beter te doen en zich weer in de top drie te nestelen. Hij pikte Brisbane eruit in een alles-of-nietsoperatie. In ideale omstandigheden liep hij een persoonlijk record. Zijn vorige record was 2u11'30" in Amsterdam in 2011.

  Voor de volledigheid: de winnaar in de Gold Coast Marathon was de Keniaan Kenneth Mungara (2u09'00"), de nummer twee de Japanner Yuki Kawauchi (2u09"01).