• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Deze jongens zitten voor altijd in mijn hart"

  Conte speelde met Italië een knap EK.

  Voor Antonio Conte was de kwartfinale tegen Duitsland zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Italië. Hij gaat nu aan de slag als trainer van Chelsea. "We hebben samen twee fantastische jaren beleefd."

  Conte had na de wedstrijd tegen Duitsland niets dan lovende woorden voor zijn spelersgroep. "We hebben met heel ons hart gespeeld. Zelfs meer dan dat."

  "Mijn jongens hebben hun stempel op het toernooi gedrukt en iets heel belangrijks getoond aan de wereld. Met hard werk en veel verlangen, kan je dingen bereiken. Dat moeten we onthouden."

  "Het is natuurlijk hartverscheurend dat we er op die manier uitgaan. Duitsland had heel veel respect voor ons. Het feit dat de wereldkampioen veranderde van tactiek om ons te bekampen, zegt heel veel."

  "Het is een heel sterke ploeg, op alle vlakken de sterkste ter wereld. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om ons te plaatsen voor de halve finales, maar het mocht niet zijn."

  Voor Conte was de kwartfinale meteen zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Italië. Hij wordt nu trainer van Chelsea. "Deze jongens zullen altijd een speciale plaats hebben in mijn hart."

  "We hebben samen heel speciale momenten beleefd en het waren twee fantastische jaren. We geloofden in iets magisch en dat is nu afgelopen. Hartverscheurend."

  Leuk videootje van de penaltyreeks: