• home
 • video
 • pas verschenen

  OS-kampioene Sanya Richards-Ross haalt Rio niet en stopt er dan maar mee

  Sanya Richards sukkelt met haar hamstrings.

  De Amerikaanse Sanya Richards-Ross, die in Londen 2012 goud pakte op de 400m, zal haar titel niet verdedigen. Door een blessure gaf ze op in de reeksen van de Amerikaanse trials, meteen haar zwanenzang. De 31-jarige atlete houdt het voor bekeken.

  Richards-Ross kende in de aanloop naar de selectiewedstrijden van haar land een verstoorde voorbereiding. Met een ingepakt rechterbovenbeen ging ze van start, maar na 150 meter gaf ze op.

  "Ik kon niet voortlopen. Bij de eerste bocht had ik last van mijn hamstrings. Het had geen zin meer om voort te doen", vertelde de viervoudige olympische kampioene, één keer individueel en drie keer met de 4x400-ploeg. "Het is moeilijk te aanvaarden dat ik niet naar Rio ga, ik dacht dat het nog kon ondanks mijn gezondheidsperikelen."