• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Waarom gaat het altijd over geld? Voetbal blijft een spel"

  Eddy Snelders en Wesley Sonck bediscussiëren de nakende transfers.

  De nakende transfers van Batshuayi en Meunier waren ook een "hot topic" in Panenka!. Tafelgasten Brecht Dejaegere, Eddy Snelders, Wesley Sonck en Jan Mulder stortten zich niet alleen op de transfergeruchten, maar ook op de flaterende doelmannen en de penaltymisser van Mulder.

  Mulder: "Voetballers kijken naar geld! Panenka doe ik uit liefde voor het land"

  Michy Batshuayi heeft medische testen afgelegd bij Chelsea en Thomas Meunier vloog naar Parijs om te onderhandelen met PSG. "Maar de bedragen die circuleren zijn om van te duizelen", zegt Brecht Dejaegere.

  "Waarom gaat het altijd over geld", reageert Wesley Sonck. "Voetbal is een spel. Je denkt toch niet aan de centen als je in de Champions League aan het spelen bent?" "De gewone man in de straat staat daar wel bij stil, want die kan zich niets voorstellen bij 22 miljoen euro", countert Karl Vannieuwkerke.

  Maar hoeveel krijgt Jan Mulder dan bijvoorbeeld om aan tafel te zitten bij Panenka!? "Ik doe dit pro Deo. Uit liefde voor het land."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Dejaegere verslindt kookboeken en afleveringen van Familie op stage

  Waar houdt een voetballer zich zoal mee bezig op stage. Brecht Dejaegere licht een tipje van de sluier op. "Ik lees veel kookboeken. Dat is echt een passie. Maar je kan natuurlijk niet blijven lezen, want daar krijg je honger van. Dan rust ik of kijk ik op de laptop naar afleveringen van Familie", grapt (?) hij.

  Video player inladen ...

  Vannieuwkerke plaagt Mulder met penaltymisser

  De allergrootsten missen strafschoppen op de belangrijkste momenten. Dat bewijst een compilatiefilmpje met missers van onder meer Socrates, Platini, Beckham... 

  Om de draak te steken met Jan Mulder laat Karl Vannieuwkerke ook een filmpje zien van zijn penaltymisser tegen het Santos van Pélé. "Ik neem mezelf niets kwalijk", verdedigt Mulder zich. "Ik nam alle regels in acht en dan kun je toch nog missen. En wat een aanloopje."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Hazard en De Bruyne zijn een gouden duo in een golfkarretje"

  Het filmpje van een weinig golfminnende Hazard, die naast Kevin De Bruyne commentaar geeft op de Rode Duivels, werkt ook op de lachspieren van Jan Mulder. "Hazard en De Bruyne zijn  een gouden duo. Op het veld misschien niet, maar in het golfkarretje wel", vindt hij.

  Video player inladen ...

  Snelders: "Ploegen zijn kwetsbaar zonder goede doelman"

  Eddy Snelders wees in zijn analyse van het EK op de cruciale rol van de doelmannen. "Je ziet veel nipte resultaten, waarbij de details beslissen. Verschillende keepers zijn al in de fout gegaan. Het toont dat de ploegen kwetsbaar zijn zonder een goede doelman."

  Video player inladen ...

  Spion Sammy Neyrinck ziet Wales trainen op verdedigen en penalty's

  Video player inladen ...

  Bekijk hier de volledige aflevering van Panenka!

  Video player inladen ...