• home
 • video
 • pas verschenen

  Tennisser Anderson wordt met dood bedreigd: "Dit gebeurt bijna na elke match"

  Anderson moest onverwacht snel afdruipen in Wimbledon.

  Kevin Anderson, de nummer 25 van het mannentennis, is na zijn verloren match in de eerste ronde van Wimbledon door gokkers met de dood bedreigd. "Natuurlijk mag je die dingen niet te veel lezen, je laat die van je afglijden."

  Anderson verloor in de eerste ronde van Wimbledon verrassend van de Oezbeek Denis Istomin, de nummer 116 van de wereld, in vijf sets. Dat was niet naar de zin van enkele gokkers en dat lieten ze de Zuid-Afrikaan duidelijk voelen. Via Twitter liet Anderson weten dat hij doodsbedreigingen heeft gekregen.

  "Dit gebeurt bijna na iedere wedstrijd, ongeacht de omstandigheden. Mensen die op de wedstrijd hebben gegokt, gaan hun gang op de sociale media en zeggen erg ongepaste dingen."

  Volgens Anderson, die vorig jaar op Wimbledon in de vierde ronde verloor van de latere winnaar Novak Djokovic, krijgt hij vaker beschimpingen op sociale media. "Dat is iets waarmee je geconfronteerd wordt als professioneel atleet in de schijnwerpers. Natuurlijk mag je die dingen niet te veel lezen, je laat die van je afglijden. Dit is helaas de realiteit."