• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-bondscoach Chili Sampaoli beproeft Europese geluk bij FC Sevilla

  De Argentijn Jorge Sampaoli (56) traint voor het eerst in Europa.

  FC Sevilla heeft een opvolger gevonden voor Unai Emery, die na drie jaar en evenveel Europa League-triomfen opstapte (richting PSG?). De 56-jarige Argentijn Jorge Sampaoli gaat voor het eerst aan de slag in Europa. Hij was de voorbije drie jaar succesvol met Chili, waarmee hij de achtste finales op het WK 2014 haalde én de Copa America 2015 won.

  Sampaoli zette zijn eerste passen als coach in Peru en was ook bij clubs in Ecuador en Chili aan de slag. Successen bij topclub Universidad de Chile brachten hem in december 2012 bij de nationale ploeg van Chili.

  Hij liet een nieuwe wind waaien en speelde verfrissend voetbal op weg naar en op het WK 2014. In de 1/8e finale was gastland Brazilië na strafschoppen het eindstation. Een jaar later oogstte Chili wel: het won zijn allereerste Copa America door favoriet Argentinië met penalty's te nekken.

  FC Sevilla eindigde vorig jaar zevende in de Spaanse competitie. In Europa was het team van Emery drie keer op een rij de beste in de Europa League. Emery wordt genoemd als de nieuwe coach van PSG, waar Laurent Blanc gisteren plaats moest maken.