Ramaekers haalt olympisch ticket in het boogschieten

  Robin Ramaekers mag dromen van Rio.

  Robin Ramaekers heeft België een olympisch ticket bezorgd in het boogschieten. Ramaekers haalde de halve finales op het laatste olympische kwalificatietoernooi in Antalya en dat was voldoende voor één ticket. Of Ramaekers zelf naar Rio mag, moet België beslissen.

  Op het laatste olympische kwalificatietoernooi in het boogschieten waren nog 5 individuele tickets te verdienen voor Rio. Ramaekers plaatste zich als derde voor de hoofdtabel.

  In de eerste rondes won hij vlot van een Azeri en een Slovaak, in de beslissende kwartfinale was hij meer dan een maatje te groot voor de Zwitser Adrian Faber, hij won het duel met 6-0.

  In de halve finales botste Ramaekers op de Wit-Rus Dalidovitsj. Die won na een shoot-off. Ook in het duel voor brons verloor onze landgenoot een shoot-off, nu van de Thai Thamwong Witthaya.

  In de voetsporen van Hendrickx en Vermeiren

  België had voor het laatst een boogschieter op de Olympische Spelen in 2000 in Sydney. Toen strandde Nico Hendrickx in de 1/16e finales. In 1996 verloor Paul Vermeiren het duel voor het brons.