Ga naar de inhoud

Boogschutter De Smedt: "Met nieuwe bondscoach en ervaring van Tokio, wil ik scoren in Parijs"

Jarno De Smedt.

Boogschutter Jarno De Smedt is een van de olympische atleten op de BOIC-stage in Belek. De Smedt heeft een hele stap vooruit gezet onder de vleugels van de nieuwe bondscoach Van Alten. "Hij weet hoe het voelt om atleet te zijn en er elke dag als een atleet voor te leven. Ik denk dat die relatie wel kan helpen", aldus De Smedt. 

Sinds zes maanden is de Nederlander Wietse van Alten de nieuwe bondscoach van de boogschutters. "De samenwerking tussen de bondscoach en mezelf is een hele stap vooruit. Sinds hij erbij is, merk ik dat ik stappen vooruit zet", vertelt Jarno De Smedt. "Ik kan alleen maar zeggen dat de toekomst mooi oogt." 

 

Wat heeft hij vooral bijgebracht? "Vooral de basis. Door het schot in kleine stapjes op te bouwen en dan stap voor stap te gaan werken, merk ik dat ik daar nood aan had. En het werkt heel goed voor mij."

 

Van Alten veroverde een medaille op de Olympische Spelen in Sydney. "Hij weet hoe het voelt om atleet te zijn en er elke dag als een atleet voor te leven. Dat brengt hij ons wel bij. We kijken zeker naar hem op. Ik denk dat die relatie wel kan helpen." 

Tokio was heel indrukwekkend om daar een eerste keer te staan. Ik weet nu wat ik kan verwachten en nu ga ik er naar toe om te presteren. 

Jarno De Smedt, lange afstandsboogschutter

Sinds kort heeft België ook een team, de Yellow Arrows. "Dat maakt dat je op elke training alles geeft en meer traint. We proberen elkaar constant te verbeteren. Ik denk dat dat de formule is tot succes." 

 

De Yellow Arrows mikt op een selectie voor de Olympische Spelen in Parijs. "Persoonlijk heb ik het geluk gehad dat mijn vorm in stijgende lijn was richting Tokio, waaraan ik mijn selectie heb te danken. Maar nu is het ook de bedoeling om met het team in Parijs te staan." 

 

Individueel wil De Smedt scoren in Parijs. "Tokio heb ik meegemaakt. Het was heel indrukwekkend om daar een eerste keer te staan. Ik weet nu wat ik kan verwachten en nu ga ik naar de Spelen om te presteren." 

Lees verder onder Instagram-post.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het is geen rocket science wat we doen"

De prestaties van Jarno De Smedt worden steeds beter. "Het is geen rocket science wat we doen", vertelt de nieuwe bondscoach Wietse van Alten. 

 

"Ik ben gekomen op het moment dat ze geen coach hadden. We zijn harder gaan trainen met een dagelijks trainingsschema. 1 en 1 is 2. En op een bepaald moment word je gewoon beter."

 

"Ik probeer hem nog een stapje hoger te brengen, naar een topniveau", aldus Van Alten. "Ik zie dat er nog meer inzit dan wat er tot nu toe is uitgekomen. Hij kan nog hele mooie dingen bereiken."

 

Wat moet De Smedt doen om op internationaal niveau mee te strijden? "Om internationaal te gaan winnen, heb je nog een paar procenten nodig." 

 

"Die kunnen we bereiken door krachttraining, mentale begeleiding en wetenschappelijke training toe te voegen. En dan zie ik Jarno nog mooie dingen doen."

 

Kan hij een medaille nemen in Parijs? "Daar durf ik wel ja op te zeggen", besluit Van Alten.