• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Aernouts wordt nog maar eens tweede op Mallorca

  Aernouts (links op de foto) legde een knappe inhaalrace af.

  Bart Aernouts is voor de derde keer in zijn carrière tweede geëindigd op de Ironman 70.3 (halve Ironman) op Mallorca. Bij de vrouwen werd Sofie Goos zesde.

  De zege bij de mannen ging voor het derde jaar op rij naar de Duitser Andreas Dreitz. Hij finishte na 4u04'14", met 2'37" voorsprong op Aernouts.

  Die kaapte, vooral dankzij een sterk loopnummer, net als in 2013 en 2014 het zilver weg in Alcudia. De Oostenrijker Thomas Steger finishte als derde in 4u09'10".

  "Er zat vandaag niet meer in dan de tweede plaats, maar ik ben er heel blij mee", reageerde Aernouts, die uitkomt voor het BMC-Etixx Team.

  "In vergelijking met de race van enkele weken geleden in Cannes heb ik een grote stap vooruit gezet. De training verliep de voorbije maand niet optimaal, maar nu voel ik dat ik naar mijn beste vorm toegroei."

  "Het waren vandaag hele moeilijke omstandigheden. Ik werkte nooit eerder een wedstrijd af waarin het regende van de start tot de finish. Maar ik ben tevreden met het resultaat."

  Sofie Goos eindigt zesde

  Sofie Goos, in 2014 ook goed voor zilver, eindigde zaterdag als zesde in 4u45'19". De Duitse Laura Philipp pakte de winst in 4u32'38" voor de Zwitserse Nicola Spirig (4u35'35") en de Britse Emma Pallant (4u40'58").