• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan Tofi beste basketballer in België

  Tofi wordt voor de eerste keer tot beste speler verkozen.

  De Amerikaan Ioana "John" Tofi is in het jaarlijkse referendum van de krant Le Soir verkozen tot de beste speler (MVP) uit de Belgische basketbalcompetitie. De 31-jarige center van Aalstar haalde het voor Justin Gamble (Brussels) en Rasko Katic (Oostende).

  Tofi, dit seizoen goed voor 15,9 punten, 6,9 rebounds en 1,5 assists bij Aalstar, kreeg van de 49 stemgerechtigden (coaches uit de Scooore League, clubbestuurders, spelers en journalisten) 96 punten.

  Dat zijn 19 punten meer dan eerste achtervolger en landgenoot Justin Gamble. Rasko Katic (Serviër-69 punten) vervolledigde het "podium". De eerste Belg in de lijst is Quinten Serron van Oostende met 30 punten.

  Tofi streek in 2009 neer in België en speelde eerst voor Pepinster en Leuven, om daarna naar Aalstar te trekken in 2012. Hij volgt op de MVP-erelijst Dusan Djordjevic (Oostende) op die deze keer slechts achtste werd.

  Uitslag MVP:

  1. Ioana Tofi (VS-Aalstar) - 96 punten
  2. Justin Gamble (VS-Brussels) - 77
  3. Rasko Katic (Ser-Oostende) - 69
  4. Quinten Serron (Bel-Oostende) - 30
  5. Scott Thomas (VS-Limburg) - 30
  6. Jean Salumu (Bel-Oostende) - 28
  7. Billy Baron (VS-Charleroi) - 27
  8. Dusan Djordjevic (Ser-Oostende) - 19
  9. Key Gibson (VS-Oostende) - 13
  10. Ben Madgen (Aus-Pepinster) - 12