• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert mag ook niet naar de Vuelta

  Wanty-Groupe Gobert wacht nog altijd op zijn debuut in een grote ronde.

  De Vuelta heeft zijn vier wildcards voor de editie 2016 uitgereikt aan de Franse teams Cofidis en Direct Energie, het Duitse Bora-Argon en het Spaanse Caja Rural. Wanty-Groupe Gobert valt uit de boot. De Belgische inbreng van 20 augustus tot 11 september wordt beperkt tot de twee WorldTour-teams Lotto-Soudal en Etixx-Quick Step.

  Wanty deed de voorbije winter heel wat investeringen en hoopte om dit jaar dan ook beloond te worden met een debuut van de Belgische procontinentale ploeg in een grote ronde. Maar na de Giro en de Tour kregen Hilaire Van der Schueren en co. - ondanks een sterk voorjaar - geen uitnodiging voor de 71e Ronde van Spanje.

  De 22 teams voor de Vuelta 2016:

  • WorldTour: Ag2r La Mondiale, Astana, BMC, Cannondale, Etixx-Quick Step, FDJ, IAM, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Dimension Data, Giant-Alpecin, Katusha, LottoNL-Jumbo, Sky, Tinkoff, Trek-Segafredo
  • Wildcards: BoraArgon18, Direct Energie, Caja Rural, Cofidis