• home
 • video
 • pas verschenen

  Bico krijgt nog wat tijd van BAS: "We zullen deze juridische veldslag winnen"

  Sterke man Bico van WS Brussel klinkt vol vertrouwen na een marathonmeeting.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  WS Brussel heeft zich gisteravond zes uur lang verdedigd voor het BAS. De tweedeklasser werd kampioen op het veld, maar werd in eerste aanleg een proflicentie geweigerd. Sterke man John Bico heeft vertrouwen in een goeie afloop van het licentieberoep. Zijn club kreeg nog tot vandaag 16u om extra stukken in te dienen.

  Om 18u begon gisteren de vergadering met WS Brussel en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in het BOIC-gebouw in Laken. Pas een uurtje later dook Bico op, tegen middernacht was de marathonmeeting afgelopen.

  WS Brussel kreeg geen licentie van de Licentiecommissie van de bond door openstaande schulden en vooral ook het gebrek aan een stadion, nadat het de deur was gewezen door de gemeente Molenbeek. De voorbije dagen klonk daar evenwel toenadering.

  Bico gaf na de BAS-zitting nog een korte, hoopvolle reactie aan de pers. "We hebben veel bewijsstukken voorgelegd en iedereen heeft zijn verhaal kunnen doen. We voerden een zeer juridisch, maar sereen debat."

  "Ik heb vertrouwen in de goeie afloop. De commissie van arbiters is zeer capabel, ook in hen heb ik vertrouwen. Het is zeer goed dat we nog extra tijd krijgen om alles te onderzoeken. Zulke beslissingen neem je niet op enkele uren."

  Onder meer over het stadion moet er nog duidelijkheid komen. De gemeente Sint-Jans-Molenbeek werkte een nieuw contract uit voor vierdeklasser RWDM en WS Brussel om het stadion te delen. De burgemeester bevestigde enkele minuten voor de zitting dat WS dat nog niet tekende.

  Bico ziet er geen graten meer in: "Het stadiondossier is in orde, nu moeten we nog de contacten met de gemeente herstellen. We hebben voldaan aan onze sportieve verwachtingen, we zullen deze juridische veldslag ook wel winnen."

  BAS beslist deze week over licentie WS Brussel

  Ook het BAS reageerde nog na middernacht bij monde van Frédéric Carpentier, de voorzitter van de commissie die het licentieberoep van WS Brussel behandelt.

  De betrokken partijen krijgen nog tot vandaag 16u om extra stukken in te dienen. Daarna krijgt iedereen 24 uur de tijd om eventuele schriftelijke commentaren (op de bijkomende stukken) te geven. Ten laatste vrijdag doet het BAS een uitspraak, enkele dagen later volgt de motivering van de beslissing.

  Als WS Brussel geen proflicentie krijgt van het BAS, kan de kampioen in tweede klasse nog naar de burgerlijke rechtbank stappen. Als de Brusselaars ook daar nul op het rekest krijgen, promoveert Eupen als tweede in tweede klasse naar 1A. Voor WS Brussel is er dan ook geen plaats in 1B, die plek zou dan worden ingenomen door Roeselare.