• home
 • video
 • pas verschenen

  Kajakker Maxime Richard ziet Rio-droom in het water vallen

  Maxime Richard zal niet te bewonderen zijn in Rio.

  Maxime Richard maakt een kruis over een tweede deelname aan de Olympische Spelen. De kajakker had nog één kans om zich te kwalificeren voor Rio, maar die laat hij schieten. Hij acht zichzelf momenteel niet in staat om op die kwalificatiemanche de noodzakelijke top 2-positie te verwerven.

  Vier jaar geleden pakte Richard nog uit met een puike plaats in de halve finale op de Olympische Spelen in de K200-categorie, maar dat huzarenstukje zal hij niet meer herhalen.

  Richard meldde aan de RTBF dat hij de ultieme kwalificatieproef in het Duitse Duisburg (18-19 mei) aan zich voorbij laat gaan. Het is een einde in mineur voor de inwoner van Dinant, want na dit seizoen zet hij een punt achter zijn carrière.