• home
 • video
 • pas verschenen

  Goegebuer bereidt Spelen voor in onzekerheid

  Goegebuer zal lang in het duister tasten over deelname aan de Spelen.

  Door een ingewikkeld kwalificatiesysteem zal gewichtheffer Tom Goegebuer pas drie weken voor de Olympische Spelen weten of hij naar Rio mag. "Maar ik moet al veel vroeger beginnen met mijn aangepast dieet", zegt Goegebuer. "En dat is moeilijk."

  Op het EK viel gewichtheffer Tom Goegebuer (41) afgelopen weekend net naast de prijzen. Onze landgenoot eindigde vierde in het trekken en zesde in het totaal.

  Of hij deze zomer naar de Olympische Spelen mag afreizen, is nog lang niet duidelijk. "Voor de eerste tickets komen enkel landenteams in aanmerking", zegt Goegebuer. "Dan blijven er nog acht plaatsen over voor atleten uit de niet-geselecteerde landen."

  "De acht gelukkigen worden pas op 20 juni bekendgemaakt. Maar echt zekerheid zullen we pas krijgen op 17 juli (3 weken voor de Spelen, red), omdat het dopingonderzoek van de laatste selectietoernooien pas in juli afgehandeld kan worden."

  Over twee weken begint Goegebuer zich in elk geval voor te bereiden op Rio. "Of ik er nu bij ben of niet, ik moet beginnen aan mijn aangepast dieet, dat heel zwaar is. Dat je nog geen honderd procent zekerheid hebt van deelname aan de Spelen, maakt het extra zwaar."