Ga naar de inhoud

Coach maakt zich geen zorgen na tegenvallend EK voor Nina Sterckx: "Absoluut geen drama"

 do 15 februari 2024 17:05
Nina Sterckx
Nina Sterckx verliest haar evenwicht op het EK in Bulgarije.

Het EK gewichtheffen is geen succes geworden voor Nina Sterckx. "We hadden makkelijk op het podium kunnen eindigen, maar dat was het doel niet", legt haar coach en voormalig olympiër Tom Goegebuer uit.

Bij het trekken liep alles naar wens voor Nina Sterckx (21). Ze lag in tweede positie, maar bij het stoten faalde ze 3 keer.

 

"Met 122 kg zou ze zich verzekeren van de 9e plaats op de olympische ranking. Een haalbare kaart", doet coach Tom Goegebeur het verhaal.


Met minder had Sterckx op het EK-podium gestaan. "Dat was het doel niet", gaat Goegebuer voort. "Zilver hadden we makkelijk kunnen halen, maar we gingen voor een sprong op de olympische ranking."


Ei zo na had Sterckx prijs. "122 kg was haar beste poging. Het liep maar net mis, omdat ze heel even haar evenwicht verloor."


Waar liep het exact mis? "Dat weten we niet 100 procent", antwoordt de coach. "Nina had geen topdag. Dat is niet leuk, maar een drama is het zeker niet", vat de coach samen.

 

"Ze stond niet helemaal fris, ze was wat draaierig en ze had last van krampen in haar bovenrug."

Nina had geen topdag. Dat is niet leuk, maar een drama is het zeker niet.

Tom Goegebuer

"We zijn nog in volle opbouw"

Van paniek richting Parijs 2024 is geen sprake. "We zijn nog in volle opbouw", legt Tom Goegebeur uit. "We hadden niet naar het EK gepiekt, dat doen we wel richting de kwalificatiewedstrijd in Thailand. Nu had Nina erg veel getraind."


"Het kan ook niet altijd perfect lopen. Nina heeft al uitzonderlijk goed gepresteerd, nu is het een keer niet gelukt. Dat is niet abnormaal."


Op het EK greep Sterckx naar haar schouder. "Daar is naar gekeken. Het is niets ernstigs, eerder iets vervelends, maar dat mag geen probleem vormen de komende weken."


De Wereldbekerwedstrijd waar het moet gebeuren voor Nina Sterckx vindt plaats begin april.


In de klasse onder 49 kg is Sterckx zo goed als zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Lukt het haar ook bij de -59 kg?


Goegebuer: "Dat is ons doel. Nina focust zich nu op de -59 kg om sterker te worden. Als het haar lukt, heeft Nina twee opties, maar we leggen haar geen druk op. Zij wil het vooral zelf zo goed mogelijk doen."

Tom Goegebuer
Tom Goegebuer (op de Olympische Spelen van 2012) is de coach van Nina Sterckx.
Gerelateerd: