• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Op zo'n aankomst zijn Van Avermaet en Sagan nog te sterk"

  In zijn tweede profjaar was Tiesj Benoot een van de hoofdrolspelers in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik had in de finale nog iets in gedachten, maar er was te veel tegenwind", zegt de Gentenaar over de finale.

  "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en zeker over mijn conditie", vertelde Tiesj Benoot in de studio van Karl Vannieuwkerke. Thuisrijder Benoot eindigde na Van Avermaet en Sagan op de derde plaats.

  "Ik had in de finale nog iets in gedachten, maar er was tegenwind en Gougeard begon van ver. Dan moest ik wel blijven zitten. Ik zat in het wiel van Greg, maar Sagan zette me daarna wat in de wind."

  "Tegen hen was het sowieso moeilijk. Op zo'n aankomst zijn Van Avermaet en Sagan misschien wel de sterkste renners ter wereld. Om na 200 kilometer dan nog iets tegen hen te doen, daar heb ik nog iets te weinig punch voor."

  Benoot werd naar voren geschoven als een van de belangrijkste favorieten en ontgoochelde niet. "Dat geeft een geruststellend gevoel. Ik heb ook gehoord dat mijn ploegmaats hebben afgestopt. Dat is mooi voor het vertrouwen."

  "Waar de lat dan de komende weken ligt? De conditie is goed en ik hoop in elke koers in de finale te geraken. Dan valt er misschien iets uit de bus."

  Sergeant: "Debusschere? Nooit overwogen om Tiesj niet te laten rijden"

  Ploegmanager Marc Sergeant was tevreden over de prestatie van Lotto-Soudal. "We hebben niet gewonnen, maar we hebben de koers in handen genomen."

  In het peloton zaten nog enkele mannetjes, met onder meer snelle man Jens Debusschere. "Maar ik heb nooit overwogen om Tiesj niet meer te laten meewerken en alles op Jens te zetten. Dat kun je niet doen."

  "Tiesj heeft er zelf ook voor gereden. En op deze aankomst moet je hem de kans geven om zich te meten met Van Avermaet en Sagan. En stel je voor dat Jens dan toch geklopt zou worden. Dan heb je een ongelukkig kamp."