• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal en Ferrer tennissen in Rio: "Zijn niet bang van zikavirus"

  Rafael Nadal: "Als ik ziek word, is dat gewoon pech."

  De Spaanse tennissers Rafael Nadal en David Ferrer, de top twee van het ATP-toernooi in Rio deze week, zijn niet ongerust door het zikavirus dat Brazilië en bij uitbreiding heel Zuid-Amerika treft. "Als ik ziek word, is dat gewoon pech", zegt Nadal.

  Nadal en Ferrer gaven gisteren een persconferentie in Rio de Janeiro. "Ik ben helemaal niet bang", vertelde Nadal, de nummer vijf van de wereld.

  "Ik ga 's avonds gewoon op stap en weet dat er een risico bestaat, maar ik ben ook blij dat ik hier ben. Als ik ziek word, is dat gewoon pech", zegt de toernooiwinnaar van 2014.

  "De lokale bewoners hier doen ook gewoon: ze gaan naar het strand, gaan op restaurant en gaan wandelen. We zijn hier in Rio voor een tennistoernooi en alles verloopt normaal."

  Ferrer, nummer zes van de wereld, beaamt de woorden van zijn landgenoot: "Ze hebben ons gezegd dat ze al het mogelijke gedaan hebben opdat er hier geen muggen zijn en dat is geruststellend. 's Avonds dragen we wel lange broeken, maar het houdt me allemaal niet te veel bezig."

  Al 1,5 miljoen besmettingen

  Brazilië wordt het zwaarst getroffen door de uitbraak van het zikavirus, dat vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen. Sinds 2015  werden al 1,5 miljoen mensen besmet door de mug Aedes aegypti, die het virus overdraagt.

  Met de Olympische Spelen die er binnenkort in Rio aankomen, is het virus een belangrijk issue geworden binnen de sportwereld. Brazilië en het IOC doen er alles aan om een veilige omgeving te creëren.