• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar: "Die penalty van Messi was eigenlijk voor mij bestemd"

  Suarez is sneller op de bal dan Neymar en scoort.

  Barcelona toverde gisterenavond weer tegen Celta Vigo: Lionel Messi en Luis Suarez waren de auteurs van een heerlijke penalty, maar volgens Neymar had hij eigenlijk de rol van afwerker moeten vertolken. Coach Luis Enrique zou het dan zelf weer niet gedaan hebben. "Ik zou bij het trappen struikelen", zegt hij.

  In de 81e minuut maakte Barcelona de vernedering van Celta Vigo nog wat groter. Barça, dat op dat moment een 3-1-voorsprong had, kreeg een strafschop.

  Lionel Messi kon vanaf de stip zijn 300e doelpunt in de Spaanse competitie maken, maar was niet zelfzuchtig.

  Messi pakte uit met een fantasietje en legde de bal af voor ploegmaat Luis Suarez, die zijn hattrick op het bord plaatste.

  Maar na de wedstrijd liet Neymar, die andere vedette in de voorhoede van Barça, weten dat hij het passje van Messi eigenlijk had moeten afronden.

  "De penalty was voor mij bestemd", vertelde Neymar na de 6-1-overwinning. "We hadden er op getraind, maar Luis was sneller op de bal."

  "Of ik dat erg vind? Neen, want Luis heeft gescoord. We gunnen elkaar zeer veel. We waarderen elkaar en het is niet belangrijk wie scoort."

  Luis Enrique: "Ik zou het risico niet nemen"

  Ook Luis Enrique werd op zijn persbabbel ondervraagd over de penaltykwestie. "Ik zou zelf het risico niet nemen, want ik zou struikelen over de bal. Maar gelukkig nam ik zelf geen strafschoppen", knipoogde de Spaanse Barcelona-trainer.

  VIDEO: Messi en Suarez stelen de (penalty)show tegen Celta Vigo