• home
 • video
 • pas verschenen

  Robinho negeert trend en verlaat China voor Brazilië

  Robinho gaat bij Atletico Mineiro voetballen.

  Robinho (32) gaat weer in zijn vaderland Brazilië voetballen. De aanvaller verlaat zijn Chinese club Guangzhou Evergrande.

  Robinho verhuisde vorige zomer van Santos (Bra) naar China, waar hij een contract van een half jaar tekende bij Guangzhou Evergrande. De Chinese competitie kon de afgelopen weken heel wat grote namen verwelkomen, maar moet nu afscheid nemen van Robinho.

  De Braziliaanse aanvaller keert terug naar zijn vaderland, waar hij voor twee seizoenen tekende bij Atletico Mineiro. Ook ex-club Santos wilde Robinho aantrekken, maar kon zijn loonbriefje niet betalen.

  "Welkom bij de beste club in Brazilië", schreef de nieuwe werkgever van Robinho op Twitter. In Europa droeg Robinho het shirt van Real Madrid, Manchester City en AC Milan.