• home
 • video
 • pas verschenen

  Justine Henin moet Oekraïens toptalent Svitolina in de top 10 brengen

  Henin moet Svitolina in de top 10 brengen.

  Elina Svitolina (WTA-21) heeft Justine Henin als "ervaringsdeskundige" toegevoegd aan haar entourage. Onze 33-jarige landgenote zal met de 21 jaar jonge Oekraïense meereizen in de WTA-Tour.

  Elina Svitolina heeft het nieuws dat ze met Henin in zee gaat vandaag bekendgemaakt op haar website.

  De nummer 21 van het internationale vrouwentennis "hoopt te kunnen leren van de ervaring van Henin".

  Henin zal met Svitolina meereizen naar een selectie van internationale toernooien, te beginnen met het WTA-toernooi van volgende week in Dubai.

  Eind vorig jaar was Henin al in Abu Dhabi om er te trainen met Svitolina, die toen de hoop uitsprak dat Henin definitief zou toetreden tot haar team. Eerder was de Oekraïense al een tijdje aan de slag op de tennisacademie van Justine Henin in Limelette.

  "Wil plaats in top 10 afdwingen"

  Elina Svitolina won in 2010 op haar 15e het juniorentoernooi van Roland Garros. Drie jaar later nestelde ze zich in de top 40 van de WTA, nu staat ze 21e. Ze heeft vier toernooizeges op haar palmares staan, op de grandslamtoernooien geraakte ze nog niet verder dan de kwartfinales.

  De Oekraïense hoopt de laatste stap naar de absolute wereldtop snel te kunnen zetten en wil met Henin in haar entourage een plaats in de top 10 afdwingen. Henin won in haar carrière zeven grandslamtoernooien en in 2004 pakte ze olympisch goud op de Spelen van Athene. Een totaal van 43 WTA-titels leverde haar 117 weken de eerste plaats op in de WTA-ranking.

  De website van Svitolina vandaag: