Swings schaatst onopvallende marathon in Heerenveen

za 16 januari 2016 23:41
Swings werd 34e in Heerenveen.
Bart Swings is 34e geëindigd in de schaatsmarathon in Heerenveen. De zege was voor de Nederlander Gary Hekman. Voor Swings zijn de marathons vooral een manier om zijn conditie te onderhouden.

Na 125 ronden eindigde Swings in het peloton in het ijsstadion Thialf in Heerenveen. De wedstrijd maakt deel uit van de competitie om de KPN KNSB Cup. Bijna twee maanden geleden won Swings in Hoorn een van de races.

In Heerenveen ging de dagwinst naar de Nederlander Gary Hekman, nadat de Fransman Alexis Contin was gediskwalificeerd. Contin was als eerste de streep gepasseerd. De derde plaats was voor de Nederlander Sjoerd de Hertog.

Swings won vorige weekend zilver op het EK allround. De schaatsmarathons zijn vooral een manier voor Swings om zijn conditie op peil te houden en zijn bochten te trainen.