• home
 • video
 • pas verschenen

  Steve Darcis: "Ik zal voluit kunnen gaan"

  Steve Darcis heeft een polsoperatie achter de rug.

  Steve Darcis is net op tijd hersteld van een polsblessure voor de Australian Open. "Hopelijk kan ik mijn eerste match op ervaring winnen", stelt de 31-jarige tennisspeler, die zijn toernooi opent tegen de Argentijnse gravelspecialist Guido Pella.

  Half december werd Steve Darcis geopereerd aan zijn pols. "Ik heb niet de ideale voorbereiding achter de rug", moet hij toegeven aan Sporza.

  "Ik ben nu een dikke week in Australië. De eerste dagen ging het echt niet goed. Ik zag het somber in."

  "Sinds enkele dagen gaat het weer beter. Ik krijg weer vertrouwen. Of ik mijn match ga winnen, durf ik niet te zeggen, maar ik zal wel voluit kunnen gaan."

  In die eerste match krijgt Darcis (ATP-109) de Argentijnse gravelspecialist Guido Pella (ATP-76) voorgeschoteld. "Ik speel liever tegen hem dan tegen Federer of Djokovic in de eerste ronde", lacht hij.

  "Zo goed ken ik hem niet. Hij is linkshandig. Ik hoef niet voor maandag te spelen. Dat geeft me nog wat tijd om me voor te bereiden."

  "Op ervaring"

  Veel wedstrijden heeft Steve Darcis de laatste maanden niet gespeeld: "Helaas ben ik deze situatie gewoon. Ik heb de laatste jaren vaker met blessures gesukkeld. Leuk is dat niet, maar ik heb er alles aan gedaan om me klaar te stomen voor dit grandslamtoernooi."

  "Ondertussen beschik ik ook over de nodige ervaring. Pella is jonger en minder ervaren. Hopelijk speelt dat in mijn voordeel."