• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens: "Loting kon erger, maar ook beter"

  Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer kennen hun tegenstandsters in de eerste ronde van de Australian Open. Allebei verwachten ze een moeilijke wedstrijd. Dat vertelden Flipkens en Wickmayer aan onze verslaggeefster in Melbourne.

  Kirsten Flipkens neemt het in de eerste ronde van de Australian Open op tegen Mirjana Lucic-Baroni, een ervaren Kroatische van 33. "De loting had erger gekund, maar ook beter. Tegen Lucic kan het alle kanten op", weet Flipkens.

  "Zij kan dagen hebben dat ze iedereen naar huis speelt met haar vlakke en agressieve tennis. Maar ze kan ook momenten hebben dat er niks lukt. Ze is een heel onvoorspelbare speelster. Hopelijk heeft zij een mindere dag. Ik zal moeten proberen om mijn eigen tennis te spelen en zo haar spel af te breken."

  "Het is altijd beter als je in de eerste ronde wat je in spel kunt komen. Het wordt afwachten hoe zij aan de wedstrijd zal beginnen. Ik ga zelf proberen agressief te spelen. Ik begin zonder verwachtingen aan de wedstrijd en dan zie ik wel."

  Flipkens vierde vorige zondag haar 30e verjaardag. "Ik heb toch even stilgestaan bij die leeftijd, het voelt heel anders aan dan 29. Ik krijg al eens vaker de vraag van andere meisjes hoe lang ik nog ga spelen, maar daar ben ik nog totaal niet mee bezig geweest."

  "Ik zal geen tien jaar meer spelen, maar zolang ik geniet en mij fysiek en mentaal goed voel, doe ik voort. Ik heb al veel mooie herinneringen. Wat er nog bijkomt, is meegenomen, maar ik ga niet op mijn lauweren rusten. Ik geniet van elk moment op de baan en wil nog proberen de toppers het vuur aan de schenen te leggen."

  Wickmayer: "Wil het goede van eind 2015 meenemen"

  Yanina Wickmayer heeft op de Australian Open een hoop punten te verdedigen, want vorig jaar speelde ze in Melbourne de achtste finales. "Het is altijd leuk om terug te komen naar een toernooi waar je het vorige jaar goed gespeeld hebt", zegt Wickmayer aan Sporza.

  "Ik ben vorig jaar heel goed geëindigd. Ik heb toen heel veel vertrouwen en ritme kunnen opdoen. Daarvan hoop ik zoveel mogelijk mee te nemen naar dit jaar. Misschien had ik iets meer matchen willen spelen in de voorbereiding, maar ik heb wel goeie wedstrijden gespeeld en dat is het belangrijkste."

  Wickmayer treft Magdalena Rybarikova in de eerste ronde. "Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd", weet onze landgenote. "Zij is iemand die heel veel kan en weinig ritme geeft. Ik zal de tijd moeten nemen om de punten op te bouwen."

  De samenwerking met haar nieuwe coach loopt ook prima, vertelt Wickmayer. "We hebben goed getraind in de winter. Hij heeft me op korte tijd veel zien spelen. We begrijpen elkaar goed, zowel op de baan als ernaast. Hij respecteert mijn agressieve basis en probeert kleine dingen toe te voegen. Dat is nodig om progressie te blijven maken."

  "Ik speel in Melbourne ook het dubbelspel met Alison Van Uytvanck. Daar wordt een leuke ervaring. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te spelen. Met het oog op de Olympische Spelen en de Fedcup is het goed om een team te vormen. De Spelen zijn dit jaar trouwens een heel groot doel voor mij."