• home
 • video
 • pas verschenen

  Meirhaeghe troeft Museeuw en Nuyens af in spectaculaire veldrit

  Niet alleen de topcrossers hebben het voorbije weekend geschitterd, bekende Vlamingen mochten zich uitleven in een ludieke veldrit. In de Red Bull Tour Droit moesten ze in een rechte lijn van 1,2 kilometer allerlei hindernissen overwinnen. Oud-mountainbikekampioen klopte Ronde van Vlaanderen-winnaars Johan Museeuw en Nick Nuyens in de All Star Race. Joke Van de Velde maakte een salto.

  De sfeer zat er zaterdag goed in aan de vaart in Moerkerke bij Damme. Femke Herygers, Nick Nuyens, Joke van de Velde, Filip Meirhaeghe, Johan Museeuw, Stijn Vlaeminck en Kenny Belaey trotseerden samen met een honderdtal fanatieke cyclocrossers en mountainbikers maar liefst 14 obstakels op een uniek parcours. Na een vliegende start klauterden ze over trappen, boomstammen en hekken.

   

  Winnaar Filip Meirhaeghe

  Filip Meirhaeghe de eerste plaats veroverde in de All Star Race, voor Johan Museeuw en Nick Nuyens.

  Trialbiker Kenny Belaey heeft kettingpech

  Johan Museeuw kan het nog

  Ex-Miss-België Joke Van de Velde

  Joke Van de Velde maakte een spectaculaire salto. "Toen ik de helling op moest, dacht ik nog wat gas bij te geven, maar de berg stopte plots", lachte de ex-Miss-België. "Eindigen in schoonheid noemen ze dat."

  Paul en Femke Herygers

  Het podium