• home
 • video
 • pas verschenen

  Een bus met amateurvoetballers stort van brug in Mexico: 21 doden

  Overdreven snelheid zou aan de basis hebben gelegen van het ongeluk.

  In Mexico is een autobus die een ploeg amateurvoetballers en hun supporters naar een wedstrijd moest brengen van een brug gestort in Atoyac, in de staat Veracruz. 21 inzittenden overleefden de diepe val in de rivier niet, er waren ook 30 gewonden.

  Voorlopig onderzoek wijst uit dat overdreven snelheid aan de basis lag van het ongeluk. De chauffeur verloor de controle over het stuur, ging door de reling van de brug en belandde tientallen meters dieper in de rivier.

  Eerst was er sprake van 16 doden, maar nadat de bus op het droge was getrokken, werden er nog lichamen ontdekt die onder de bus waren beland.

  Beelden van de reddingswerken:

  Omstaanders kijken toe vanaf de brug op de plaats des onheils: