• home
 • video
 • pas verschenen

  Willemsen: "Geruststelling dat we het ook met Maximus kunnen"

  Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen stonden net als vorig jaar op de WB-manche in Königssee op het podium. "Het is een geruststelling dat we ook met Maximus twee keer zilver kunnen behalen", zegt stuurvrouw Willemsen. "Het is leuk om seizoen zo te beginnen."

  De goeie resultaten van de Belgian Bullets zijn geen toeval. "Vorig jaar hadden we ook zilver gewonnen in Altenberg en Königssee. We weten dat we goed kunnen presteren op die banen, maar je moet het toch maar weer doen."

  "We zijn dus heel tevreden. Altenberg en Königssee zijn banen die ons goed liggen", zegt Willemsen aan Sporza. "Het is leuk om het seizoen op die manier te kunnen beginnen."

  Willemsen en Vercruyssen hebben vooruitgang geboekt met hun start. "Op dat vlak zitten we dichter bij de concurrentie dan vorig jaar. Dat geeft een geruster gevoel, ik mag al een keer een foutje maken. Vorig jaar moest ik perfect dalen om onze mindere starttijd goed te maken."

  "Al mijn wensen zijn ingewilligd"

  De goeie resultaten staan in schril contrast met de sfeer rond de Belgian Bullets voor het seizoen. Toen dacht Elfje Willemsen zelfs even aan stoppen. "In de zomer was het even spannend, maar nu loopt alles vlot."

  "Alles is zoals het moet zijn. We zitten hier op hotel, de coach, de kinesist en de mecanicien zijn mee. Op dat vlak zijn al mijn wensen ingewilligd."

  Willemsen moest wel afscheid nemen van Spanky, haar "geluksbobslee". Maximus is onze nieuwe slee, het lichtere broertje van Spanky. De nieuwe slee is ook gebouwd door Janis, onze coach, en is eigenlijk identiek. Het enige verschil is dat Maximus 20 kilogram lichter is door de nieuwe regels."

  "Qua sturen is Maximus hetzelfde als Spanky, die me perfect lag. Het is wel een geruststelling dat we ook met de nieuwe bob twee keer zilver kunnen behalen. Dat onze goeie prestaties niet enkel aan Spanky lagen, maar ook aan ons."