• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert houdt Van der Poel af in Mol en vormt de S van Sarah

  Van Aert won de "battle" tussen de jonkies.

  Wout van Aert heeft zijn twaalfde zege van het veldritseizoen geboekt. Aan het Zilvermeer stond er net als vorig jaar geen maat op de 21-jarige zegekoning.

  Van bij de start gaf Mathieu van der Poel er een ferme ruk aan. Meeusen loste de wereldkampioen af na knap springwerk over de balkjes, maar door een foutje in het zand ging Meeusen snel voor de bijl.

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel trokken daarna samen op pad. Even leken we af te stevenen op een "ouderwetse" tweestrijd tussen het duo, maar de jonkies gingen niet voluit.

  De kopgroep dikte aan, ook Sven Nys kwam weer aanpikken. Maar toen Van Aert stevig aan de boom schudde, verbrokkelde het leidersgroepje.

  Van Aert was helemaal ontketend en snelde probleemloos naar zijn twaalfde bloemenruiker van het seizoen. Met Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck stonden nog twee generatiegenoten op het podium.

  Opvallend was de vijfde plaats voor Rob Peeters, die zichzelf na een moeilijke periode weer teruggevonden lijkt te hebben.

  "De S was voor mijn vriendin Sarah"

  "De laatste ronde had ik een mooie voorsprong, kon ik mijn eigen tempo rijden en werd ik fel aangemoedigd door een enthousiast publiek", zegt Wout van Aert.

  "Ik had het in het begin van de cross wel knap lastig. Zeker toen Mathieu van der Poel tempoversnellingen plaatste. Ik ging op een gegeven moment met hem mee, maar dat kostte wel wat krachten."

  "Het was echter nog veel te vroeg om met ons tweetjes door te gaan tot het einde, zodat we het tempo wat lieten zakken. Daardoor kregen we versterking van andere renners".

  "Op het einde van deze toch wel lastige cross kwam er een natuurlijke schifting. Ik versnelde in volle finale en sloeg meteen een kloof."

  "Dat symbool bij het overschrijden van de finish? Ik maakte de S van Sarah, de naam van mijn vriendin. Zij staat er altijd voor mij en ik draag de zege dan ook aan haar op."

  Uitslag:

  01. Wout van Aert in 1u03'32"
  02. Mathieu van der Poel (Ned) op 20"
  03. Laurens Sweeck - 27"
  04. Sven Nys - 35"
  05. Rob Peeters - z.t.
  06. Tom Meeusen - 58"
  07. Lars van der Haar (Ned) - 1'34"
  08. David van der Poel (Ned) - 1'48"
  09. Daan Hoeyberghs - 1'53"
  10. Philipp Walsleben (Dui) - 2'17"
  11. Diether Sweeck - 2'28"
  12. Jim Aernouts - 2'31"
  13. Jan Denuwelaere - 3'24"
  14. Sven Vanthourenhout - 3'50"
  15. Kenneth Vancompernolle - 3'59"