• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel D'Hooghe steunt Eva Carneiro in zaak tegen Chelsea

  Carneiro verliet Chelsea na een geschil met coach José Mourinho.

  Michel D'Hooghe, hoofd van het Medisch Comité binnen de Wereldvoetbalbond FIFA, steunt Eva Carneiro in haar zaak tegen Chelsea. De voormalige clubdokter klaagt de Londense club en trainer José Mourinho aan na haar gedwongen ontslag. "Ze deed haar job en haar plicht."

  Eva Carneiro rende tijdens Chelsea-Swansea (2-2) het veld op om Eden Hazard te verzorgen (foto). Trainer José Mourinho was niet tevreden met die actie en hield Carneiro weken aan de kant. Uiteindelijk verliet de arts de club en diende ze een klacht in tegen Chelsea en Mourinho.

  Een klacht die gegrond is volgens Michel D'Hooghe, hoofd van het Medisch Comité binnen de FIFA en lid van het Uitvoerend Comité. "Uiteraard steun ik Eva Carneiro", klinkt het op de BBC.

  "Zij deed haar werk én haar plicht. Als iemand medische hulp nodig heeft, moet ze ingrijpen. Mijn steun en die van het hele medische team van de FIFA heeft ze. Ik heb contact gehad met haar via mail en ze is blij met de globale steun van de medische wereld."

  D'Hooghe voegde er nog aan toe dat hij Carneiro wil helpen met het vinden van een nieuwe job. "Op de korte termijn wordt het moeilijk, maar met haar persoonlijkheid en competenties, ben ik er zeker van dat ze een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Als ik haar kan helpen, dan zal ik dat zeker doen."