• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-icoon Orlans: "Witsel en Hulk liggen al onder de zon. AA Gent gaat het doen"

  AA Gent staat vanavond tegen Zenit voor de wedstrijd van de waarheid. Clubicoon Richard Orlans blikt vooruit: "Ik had vooraf het ergste verwacht, maar het werd week na week beter. Vanavond moet het gewoon gebeuren tegen Zenit."

  Orlans keek, net als alle AA Gent-supporters, reikhalzend uit naar de Champions League. Is hij verrast door de goede prestatie van de landskampioen? "Ik had het vooraf niet durven denken", klinkt het bij Sporza.

  "De eerste wedstrijd tegen Lyon vond ik wonderbaarlijk. Het eerste halfuur was heel goed. Vanaf dat ogenblik heb ik met andere ogen naar Gent gekeken."

  "Ze doen het formidabel en ik denk dat ze veel kans hebben om door te gaan in de Champions League. De wedstrijd tegen Zenit is cruciaal en historisch voor AA Gent. Ze gaan het doen. Witsel en Hulk liggen al onder de zon en de andere spelers hebben geen zin meer."

  "Bovendien pakten ze nog nooit 18 op 18 en verloren ze telkens de laatste wedstrijd. Enkel Nicolas Lombaerts zal er nog vol voor gaan omdat hij zich wil tonen en heel gemotiveerd is."

  Dat AA Gent nog een kans maakt, had Orlans zeker niet gedacht. "Ik had vooraf het ergste verwacht, maar het werd week na week beter. Vanavond moet het orgelpunt worden."

  "Dat AA Gent nog op drie fronten actief zal zijn na de winterstop, daar moet je niet over klagen. Het spel is viriel en blessures horen erbij, maar ik ben er zeker van dat Michel Louwagie zijn portemonnee zal opentrekken en enkele nieuwe spelers zal halen."

  "Vanhaezebrouck? Rol van de trainer niet overschatten!"

  Niet alleen AA Gent maakt indruk, ook trainer Hein Vanhaezebrouck laat zich opmerken in deze Champions League-campagne. "Toch vind ik dat je de rol van de trainer niet mag overschatten. De coach mag nog zo goed zijn, hij is afhankelijk van zijn spelers. Vanhaezebrouck doet ze wel in de pas lopen en zorgt ervoor dat het cement goed pakt. Zo krijg je een stevig huis en dat is AA Gent op dit moment."

  "Sven Kums krijgt veel lof, maar volgens mij hangt de ploeg het meeste af van Laurent Depoitre. Hij is nu misschien wat minder in vorm, maar hij weegt toch enorm op een verdediging. Hij staat ook op de moeilijkste plaats. Wat hij doet, doet hij goed en dat zorgt voor rust."

  Beluister de reportage: