• home
 • video
 • pas verschenen

  Schoonvader van Marc Wilmots is overleden

  Marc Wilmots met zijn schoonvader Guy Lambeets.

  Guy Lambeets, de schoonvader van bondscoach Marc Wilmots, is op 74-jarige leeftijd overleden. Lambeets was jarenlang voorzitter van STVV en was enkele jaren geleden zelfs kandidaat-bondsvoorzitter.

  Guy Lambeets, advocaat van beroep, werd in 1978 voorzitter van STVV. Hij leidde de club tot begin de jaren 90, toen Henri Knapen het roer overnam van Lambeets. Zijn dochter Katrien (foto) stapte in 1996 in het huwelijksbootje met Marc Wilmots.

  Na zijn periode als STVV-voorzitter had Lambeets ook een tijdlang een functie bij de voetbalbond, waar hij in het Uitvoerend Comité zetelde. Midden de jaren 2000 was hij zelfs even in beeld als bondsvoorzitter, maar uiteindelijk was het François De Keersmaecker die bondspreses werd.

  Guy Lambeets was uiteraard ook de grootvader van Reno Wilmots, de oudste zoon van de bondscoach. Die maakte afgelopen weekend zijn debuut in de eerste klasse bij STVV.