• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Ronde 2013 is mijn mooiste zege"

  Cancellara licht zijn afscheid van het wielrennen toe.

  Fabian Cancellara zet koers richting zijn laatste wielerseizoen en was vanavond te gast in Van Gils en Gasten. "Het leven van een wielrenner gaat ten koste van je sociaal leven", vertelde de Zwitser over zijn nakende afscheid.

  "Ik kan mezelf niet in vier stukken kappen"

  "Waarom ik eind volgend seizoen stop met koersen? Ik ben 16 jaar profrenner geweest en mijn gevoel zegt dat het stilaan genoeg is. Koers is mijn leven niet, het maakt er wel deel van uit."

  "Het profbestaan is nefast voor je sociaal leven. Als je thuiskomt, kan je jezelf niet in vier stukken kappen om met al je beste vrienden en familieleden af te spreken."

  "Ronde van Vlaanderen 2013 is mijn mooiste zege"

  "Van al mijn overwinningen steekt de Ronde van Vlaanderen 2013 erboven uit. Dat was een dag vol perfectie, alles viel in zijn plooi. Het was extra speciaal door de manier waarop ik won (Cancellara reed weg op de Paterberg en won met anderhalve minuut bonus op Sagan, red). Het jaar daarvoor had ik nog heel veel pech (Cancellara viel en brak zijn sleutelbeen, red)."

  "Sagan zal moeten leren omgaan met druk en geld"

  "Sagan bereikte op het einde van het jaar, wat ik graag had bereikt: de wereldtitel. Voor een jonge renner is het zwaar om om te gaan met druk, geld en de situatie binnen je team. Maar uiteindelijk heeft Sagan zijn grote zege te pakken. Hij is jong en heeft een nog een lange toekomst."

  Lotti: "Cancellara koerst genereus"

  Zanger Helmut Lotti droomde er zelf ooit van om professioneel wielrenner te worden. "Ik heb een half jaar bij de nieuwelingen gekoerst. Als ik nu renner zou willen worden, zou Cancellara mijn groot voorbeeld zijn. Hij koerst heel genereus, zonder wrok."

  Gesigneerd truitje voor "Music for Life"

  Fabian Cancellara toonde ook zijn groot hart: hij schonk Studio Brussel een gesigneerd truitje. Ten voordele van "Music for Life" kan er geboden worden op het shirt van Fabian Cancellara.