• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions staan in finale van de World League

  De Red Lions (archieffoto) klopten India met 0-1.

  De Belgische hockeymannen hebben zich geplaatst voor de finale van de World League. De Red Lions klopten in de halve finales gastland India met 0-1 en nemen het zondag op tegen Australië.

  India werd in de halve finales gesteund door een fanatiek thuispubliek, maar de Red Lions waren niet onder de indruk van de omstandigheden. Al na vijf minuten kwamen de Belgen op voorsprong. Charlier vond een gaatje tussen de benen van de Indische goalie: 0-1.

  De Red Lions waren zeker voor de rust de betere ploeg. India deelde wel wat prikken uit, maar België hield al bij al relatief makkelijk stand. Na de rust voerde het thuisland de druk mondjesmaat op. Zeker in de slotfase was het alle hens aan dek, maar de Lions hielden de nul.

  "Dat is echt een prestatie van het hele team", zegt Felix Denayer aan Sporza. "We hebben echt met de hele ploeg het doel dichtgetimmerd en zo een resultaat gehaald. We hebben het onszelf wel moeilijk gemaakt door geen tweede goal te maken, maar we hebben de wedstrijd wel gecontroleerd."

  In de finale neemt België het zondag op tegen Australië, dat gisteren al Nederland versloeg. België en Australië troffen elkaar ook al in de eerste ronde, toen waren de Australiërs met 1-0 te sterk.

  "We hebben toen ook een aantal kansen gehad. We willen laten zien wat we kunnen en we zullen alles geven. We willen zo snel mogelijk recupereren van deze wedstrijd en we geloven in onze kwaliteiten. Elke keer willen we een stapje hoger zetten. Hopelijk kunnen we goud pakken, dat zou de kers op de taart zijn."