• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL-bestuur pareert kritiek: "We zijn wel degelijk ambitieus"

  De fans pikken de slechte prestaties van OHL niet.

  Oud-Heverlee Leuven betreurt de actie van een 60-tal supporters van de groep OHL2020 tijdens een open supportersavond en weerlegt in een mededeling hun kritieken. "OHL is financieel gezond en bovendien een ambitieuze club."

  OHL bengelt na 17 speeldagen onderin de Jupiler Pro League en dat is niet naar de zin van heel wat supporters. Verschillende leden van de supportersgroep OHL2020 gingen in de clinch met het bestuur en eisen het ontslag van voorzitter Jimmy Houtput (zie: lees ook).

  Het OHL-bestuur betreurt de acties van de fans en pareert de kritiek. "OHL speelde de laatste vijf jaar vier jaar in eerste klasse en dwong vorig seizoen opnieuw de promotie af naar de Jupiler Pro League."

  "De club heeft bovendien een gezond financieel beleid en haalt elk jaar zonder enig probleem zijn licentie voor eerste klasse. Het eigen vermogen bedraagt meer dan 1 miljoen euro en ondanks de degradatie van 2014 kwam de club in tegenstelling tot de andere clubs in gelijkaardige omstandigheden nooit in de problemen."

  "OHL is een ambitieuze club. Dat blijkt ook uit ons stadiondossier"

  OHL2020 verwijt het bestuur verder dat het zijn beloften op het vlak van supportersinspraak niet nakomt, maar ook dat klopt volgens OHL niet. "De agenda van elke bestuursvergadering wordt vooraf doorgenomen met de afgevaardigden van supporterskoepel O-Hasj-El."

  De club zou volgens de supporters niet gedragen worden in de omgeving, maar ook dat wordt weerlegd door het bestuur. "Voor thuismatchen krijgen we gemiddeld 8.000 supporters over de vloer."

  "Nergens in Leuven is het regionale bedrijfsleven beter vertegenwoordigd dan op de wedstrijden van Oud-Heverlee Leuven. We zijn ambitieus en dat blijkt ook uit ons stadiondossier. We gaan voor een stadion klasse 4, wat Europees voetbal mogelijk maakt."