• home
 • video
 • pas verschenen

  Bekerexit dreigt voor Real na onwaarschijnlijke blunder

  Denis Tsjerysjev maakte de 0-1 voor Real Madrid.

  Real Madrid heeft gisteren zijn bekermatch in Cadiz gewonnen, maar die zege is wellicht waardeloos. Real stelde een speler op die geschorst was, waardoor de Koninklijke zo goed als zeker uit de Copa del Rey wordt gegooid. "We wisten van niks", klinkt het.

  Real-coach Rafael Benitez zette voor de wedstrijd tegen derdeklasser Cadiz de Rus Denis Tsjerysjev in de basis. De flankaanvaller bedankte voor het vertrouwen door al in de derde minuut de score te openen. Meteen na de rust werd de Rus gewisseld.

  Maar Tsjerysjev had in feite nooit mogen spelen, want hij was voor één bekerduel geschorst. Die schorsing had hij overgehouden aan zijn uitleenbeurt aan Villarreal. Een onvergeeflijke flater dus van Real Madrid, dat naar alle waarschijnlijkheid zal worden uitgesloten.

  In de tweede ronde van de Copa del Rey maakte Osasuna immers hetzelfde mee. De club uit Pamplona versloeg Mirandes, maar stelde ook een geschorste speler op. De overwinning van Osasuna werd geschrapt en Mirandes mocht een ronde verder.

  Tsjerysjev zelf kwam uit de lucht gevallen toen hij met het nieuws geconfronteerd werd. "Ik heb niks gehoord van Villarreal dat ik geschorst zou zijn in de beker", sprak de Rus.

  Coach Rafael Benitez: "De club wist uiteraard van niks. Zowel Villarreal als de Spaanse bond hebben hierover niet gecommuniceerd. Wij waren niet op de hoogte. Zodra we het wisten, hebben we hem vervangen om onze goeie wil te tonen."

  AS bewijst de schorsing van Tsjerysjev, Piqué lacht zich een breuk: