• home
 • video
 • pas verschenen

  19 op een rij! De Warriors blijven maar winnen

  De Golden State Warriors van Stephen Curry (l) blijven ongeslagen.

  Stephen Curry en zijn Golden State Warriors blijven de NBA domineren. De kampioen van de Amerikaanse basketbalcompetitie won ook zijn 19e wedstrijd van het seizoen. Vannacht ging Utah Jazz voor de bijl (106-103).

  Golden State kreeg het wel niet cadeau in Salt Lake City. Utah Jazz beet zich vast en stond in het vierde kwart even voor (88-87).

  Tijd voor sterspeler Stephen Curry om in actie te schieten. Met een rebound en een driepunter zette de spelverdeler zijn Warriors weer op de rails.

  In de slotminuut deed hij daar nog een driepunter en twee rake vrije worpen bij. Curry zou het parket uiteindelijk met 26 punten verlaten.

  Golden State verloor nog geen wedstrijd dit seizoen. De kampioen zit aan 19 overwinningen.

  Vorig seizoen zijn ze de reguliere competitie geëindigd met vier zeges. Die tellen ze er in de States graag bij. Dat brengt de #WarriorsStreak op 23.

  De kunstjes van "Chef Curry"

  Rik Samaey: "Hoog tempo"

  Oud-basketbalinternational Rik Samaey is onder de indruk van de Warriors. "Als je met een record begint, heb je je start zeker niet gemist. Ze winnen ook bijna al hun wedstrijden met dubbele cijfers", merkt een van de beste Belgische basketbalspelers ooit op.

  "Wat Stephen Curry momenteel brengt is ongelooflijk, fenomenaal. Maar de Warriors zijn meer dan Curry. Ze hebben een heel breed team, ik denk dat ze op elke positie een doublure hebben, die ze ook gebruiken. Weinig teams kunnen dat zeggen."

  "Ze spelen ook met een enorm hoog tempo. De play-offs zijn natuurlijk nog wel veraf. Je moet eigenlijk op niveau zijn in mei en juni, want dan gaat het om de titel en wordt er harder verdedigd. Dan wordt het zaak om ook nog te presteren."

  "Momenteel spelen ze zelfs zonder coach (noot: Steve Kerr herstelt van een rugoperatie, assistent Luke Walton staat nu langs de lijn), dus als die terugkeert komt er nog een betere sturing vanaf de zijlijn."

  "Het record van de Lakers? (33 zeges op rij). Dat is nog enkele weken wachten, maar het is nu al een zeer mooie reeks. Iedereen zal alert zijn tegen de Warriors."

  Het spectaculairste punt is er een van Utah