• home
 • video
 • pas verschenen

  Briels: "Ruime zege is goed voor het vertrouwen"

  Thomas Briels: "We hebben de laatste tijd klappen gekregen."

  De Red Lions hebben vertrouwen getankt door Canada een bolwassing te geven. Dat vond Thomas Briels, een van de doelpuntenmakers. "Het was lang geleden dat we wonnen na een goeie match", zegt de aanvaller. "Maar de kwartfinale is de belangrijkste wedstrijd."

  Met de ruime overwinning tegen Canada in de tweede groepswedstrijd veroverden de Red Lions hun eerste punten op de Hockey World League in India. "We wilden vooral goed spelen en dat is gelukt", zegt Thomas Briels.

  "We hebben de laatste tijd veel klappen gekregen, het was lang geleden dat we konden juichen na een goeie wedstrijd", zegt een van de Belgische doelpuntenmakers.

  "Ons spel was al goed tegen Australië, maar we verloren nipt. De zege met een grote score tegen Canada is goed voor het zelfvertrouwen. De sfeer in de groep is goed en dat is positief voor de toekomst."

  "We hebben weinig oefenduels gespeeld en dus wisten we niet echt waar we stonden voor dit toernooi. In de groepsfase gaat het er vooral om het goede gevoel te vinden en je spel te verbeteren. Elke wedstrijd beter worden, want de kwartfinale is het belangrijkste duel."

  Dinsdag volgt tegen Groot-Brittannië het laatste groepsduel. "Het is een heel stug team dat een heel fysiek spel speelt met veel energie. We hebben het altijd moeilijk tegen de Britten. Ik ben benieuwd, want ze hebben ook gewonnen van Australië."