Ga naar de inhoud

Lefèbvre en Pelsmaekers hebben nog waterkans op Rio

 zo 22 november 2015 15:37
De Belgische 49er-zeilers hebben hun zinnen gezet op Tokio 2020.
Op het WK zeilen voor de pijlsnelle 49er-boten zijn Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers op de 19e plaats geëindigd. Onvoldoende om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Over vier maanden krijgt het duo nog een laatste kans.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers zijn in Buenos Aires (Arg) op de 19e plaats geëindigd. Om een olympisch ticket in de wacht te slepen, moesten de Belgen bij de beste drie duo's eindigen die nog niet gekwalificeerd waren. Ze werden vijfde (in het uitgezuiverd klassement).

Lefèbvre en Pelsmaekers krijgen nog één kans om Rio te halen. Dat wordt de Trofeo Princesa Sofia in Palma de Mallorca (25 maart tot 2 april), waar nog één ticket wordt uitgedeeld.

Het zou een onverhoopt succes zijn voor de Belgen, die nog maar enkele jaren in de snelle 49er zeilen en hun zinnen gezet hebben op de Spelen van Tokio in 2020.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eindstand WK 49er (na 15 regatta's en medaillerace voor top 10)

01. Peter Burling/Blair Tuke (NZe) - 70 punten
02. Nathan Outterigdge/Iain Jensen (Aus) - 104
03. Federico Alonso/Arturo Alonso Tellechea (Spa) - 107

19. Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers - 156
53. Levi Slap/Max Slap - 194