• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We spelen beter in de toppers dan tegen ploegen uit de rechterkolom"

  Er staat een drukke periode voor de deur voor Vanhaezebrouck en AA Gent.

  AA Gent opent vanavond de terugronde in de Jupiler Pro League tegen Westerlo. Hein Vanhaezebrouck blikt op de clubwebsite vooruit naar de razenddrukke periode die zijn ploeg te wachten staat: "We moeten laten zien dat we dit hoge ritme aankunnen."

  Negen wedstrijden in 36 dagen (tien als AA Gent het bekerduel tegen Zulte Waregem winnend afsluit): dat is wat de landskampioen te wachten staat voor de winterstop. "Dit is het laatste van vier zware blokken", vertelt Hein Vanhaezebrouck op de website van de club.

  "De eerste drie periodes hebben we goed doorstaan, maar met negen of tien duels in een korte periode wacht nu wel het grootste blok. Het is aan ons om te laten zien dat we dit hoge ritme aankunnen."

  Het eerste gerecht op het negengangenmenu is de wedstrijd tegen Westerlo vanavond. "Iedereen gaat ervan uit dat we zomaar de drie punten zullen pakken, maar zo makkelijk wordt dat zeker niet."

  "Vaak spelen we zelfs beter in de toppers dan tegen teams uit de rechterkolom. Toch heb ik er vertrouwen in dat enkele jongens zullen tonen dat ze onze vele afwezigen kunnen vervangen."

  Gentse ziekenboeg puilt uit: geen Depoitre en Milicevic vanavond

  De Gentse trainer ging ook dieper in op de waslijst aan geblesseerden bij AA Gent: "Gershon, Elhamed, Matton en Pedersen zijn nog een tijdje uit roulatie. Ook voor Depoitre en Milicevic komt Westerlo te vroeg, al zijn zij hooguit een week, of zelfs minder, onbeschikbaar. Van Der Bruggen werkte de volledige training af, maar voor een selectie is het nog te vroeg."

  Ook bij Erik Johansson en Moses Simon, die in actie kwamen met hun nationale ploeg, is het nog afwachten of zij kunnen aantreden. "Johansson ondervindt last aan zijn enkel, morgen nemen we voor alle zekerheid een scan. Simon heeft dan weer een buil op zijn hoofd en is vermoeid na de lange vliegreis."