• home
 • video
 • pas verschenen

  Kirsten Flipkens speelt de halve finales in Taiwan

  Kirsten Flipkens (archief) profiteert van opgave Sjvedova.

  Kirsten Flipkens heeft zich herpakt na haar smadelijke nederlaag vorige week in Thailand: in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, staat ze bij de laatste vier. Onze landgenote, vijfde reekshoofd en nummer 92 van de wereld, klopte in haar kwartfinale de Kazakse Jaroslava Sjvedova (WTA-66). Het tweede reekshoofd gaf op.

  Sjvedova had de eerste set gewonnen met 6-4, in de tweede set stond ze 2-1 in het krijt, toen ze de handdoek wierp.

  Flipkens speelt morgen voor een ticket voor de finale tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA-84). Vierde reekshoofd Babos wipte gisteren in de tweede ronde Elise Mertens (WTA-151) met 6-2, 6-2. Vandaag was ze met 6-4, 7-5 te sterk voor de Zwitserse Stefanie Vögele (WTA-122).