• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi is Speler van de Maand in Frankrijk

  Michy Batshuayi speelde sterk in oktober.

  Michy Batshuayi is uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober in de Ligue 1. Dat heeft de vereniging van profvoetballers (UNFP) vrijdag bekendgemaakt. De Rode Duivel van Olympique Marseille haalde het met 43 procent van de stemmen voor Serge Aurier (PSG) en Benjamin Moukandjo (Lorient).

  Michy Batshuayi maakte in oktober drie doelpunten en hij gaf ook een assist. Bovendien stond de 22-jarige aanvaller van Olympique Marseille ook in de Europa league aan het kanon.

  "Michy Batshuayi had in oktober zijn voet in 80% van de doelpunten van Marseille, dat op die manier het hoofd boven water kon houden tijdens een moeilijke seizoensstart. Batshuayi is het speerpunt van de aanval van Marseille", luidt de argumentering van de UNFP.

  Ondanks het mindere seizoensstart van l'OM is Batshuayi al de tweede speler van de club die uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand. In september viel die eer te beurt aan middenvelder Lassana Diarra.