• home
 • video
 • pas verschenen

  El Ghanassy: "Ik vergat dat ik profvoetballer was"

  El Ghanassy kroonde zich tot koning van de assists in Noorwegen.

  Nadat Yassine El Ghanassy in 2014 zijn contract had ontbonden bij AA Gent zat hij negen maanden zonder club. De dribbelaar greep zijn allerlaatste kans bij het Noorse Stabaek en pakte daar uit met 15 assists. "Ik hoop nog altijd op een mooie Belgische club of een buitenlandse subtopper", zegt de 25-jarige flankaanvaller in Het Nieuwsblad.

  Na bijna een jaar zonder club te hebben gezeten, komt El Ghanassy weer boven water bij het Noorse Stabaek, waar hij in maart tekende. In Het Nieuwsblad blikt de tweevoudige Rode Duivel terug op een woelige periode.

  "Niemand gaf afgelopen seizoen meer doelpunten aan dan ik in Noorwegen", zegt El Ghanassy. "Ze begrepen daar niet hoe een speler als ik in hun competitie terechtkwam. Ik was een attractie."

  El Ghanassy leek nochtans verloren voor het voetbal. "Dat dacht ik ook even. Ik zat negen maanden zonder club nadat ik mijn contract had verbroken bij AA Gent. Eerlijk: dat was het stomste wat ik kon doen."

  "Ik vergat dat ik profvoetballer was. Ik deed veel uitstapjes en had een dure levensstijl. Mijn bankrekening daalde drastisch en er kwam niets meer bij. Toen besefte ik dat het zo niet langer kon."

  "AA Gent zit nog altijd in mijn hart"

  El Ghanassy heeft spijt van zijn afscheid bij AA Gent. "Ik luisterde naar de verkeerde mensen. Makelaars beloofden me een topclub terwijl ik in de B-kern zat bij Gent. Nu besef ik dat dat geen straf was, maar een manier om me te laten inzien dat ik discipline moest tonen."

  "Ik beschouw voorzitter De Witte en manager Louwagie nog altijd als mijn tweede papa's", legt El Ghanassy uit. "De mooie herinneringen overstijgen altijd de incidenten. Mocht ik nu naar de Ghelamco Arena gaan, dan zouden de fans nog voor mij applaudisseren."

  Na uitleenbeurten bij West Brom, Heerenveen en Al Ain trok El Ghanassy naar Noorwegen. "Stabaek was nog mijn enige uitweg. Ik verdiende er veel minder, maar toonde wel discipline en werkijver."

  "Na een succesvol seizoen boden ze mij een nieuw contract, maar dat weigerde ik. Ik wil een nieuwe uitdaging. Ik hoop nog altijd op een mooie Belgische club of een buitenlandse subtopper."

  "Waarom zou ik niet hopen op het EK in Frankrijk?"

  In 2011 was El Ghanassy eventjes Rode Duivel. "Ik stond in de basis tegen Slovenië tussen Kompany, Witsel, Lukaku,... De beste El Ghanassy kan zeker nog meedoen met de groten en waarom zou ik niet hopen op het EK in Frankrijk?"

  "Anthony Vanden Borre is in die zin een voorbeeld voor mij. Ook hij zat een jaar zonder club, maar speelde wel op het WK in Brazilië. In voetbal is alles mogelijk."