• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde seizoen voor Bosmans door ziekte van Lyme

  Wietse Bosmans veroverde bij de beloften 2 keer zilver op het WK.

  Net als vorig jaar moet veldrijder Wietse Bosmans een kruis maken over zijn veldritseizoen. "Het positieve is dat ik me vanaf april weer voor honderd procent zal kunnen focussen op mijn sport", klinkt Bosmans hoopvol.

  Met vier zeges in China en de Verenigde Staten begon Wietse Bosmans verschroeiend aan het seizoen. De 23-jarige veldrijder wou terug "tussen de mensen staan" op de UCI-ranglijst na een seizoen vol kommer en kwel.

  Vorig jaar kwam de beloftevolle Bosmans nauwelijks aan de bak door de ziekte van Lyme en nu heeft hij het opnieuw vlaggen.

  "Ik heb een erg donkere periode achter de rug, maar ben altijd strijdvaardig gebleven. En dat zal ik ook blijven", zegt Bosmans op zijn website. "Nu weet ik eindelijk wat er scheelt."

  "Je moet datgene koesteren wat je het dierbaarst is, namelijk je gezondheid. Volgende week start een eerste behandeling van zes weken (tegen de ziekte van Lyme), daarna volgt nog een tweede behandeling van weer zes weken. Het positieve is dat ik me vanaf half april weer voor honderd procent zal kunnen focussen op mijn sport."