• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportwereld staat stil bij de aanslagen in Parijs

  De Ghelamco Arena kleurt blauw, wit en rood.

  Dit weekend stond ook de sportwereld stil bij de aanslagen in Parijs. Over de hele wereld, in de meest verscheidene sporttakken, werden de slachtoffers herdacht met indrukwekkende acties. Wij geven een overzicht.

  Ghelamco Arena kleurde blauw, wit en rood

  De Ghelamco Arena, het stadion van AA Gent, kleurde blauw, wit en rood als de kleuren van de Franse vlag.

  Tweede klasse

  Er was geen voetbal in de Jupiler Pro League dit weekend, maar wel in onze tweede klasse. In o.a. Coxyde-Antwerp (0-3) en Seraing-Lommel (1-0) werden de slachtoffers herdacht.

  Tennis: Masters in Londen

  Bij de openingswedstrijd van de Masters bij de mannen tussen Djokovic en Nishikori werden de kleuren van de Franse vlag geprojecteerd rond het veld.

  NHL: La Marseillaise voor aanvang van de wedstrijd

  Bij de meeste ploegen in de Amerikaanse NHL werd een minuut stilte in acht genomen voor de hockeywedstrijden, maar bij sommige duels werd ook het Franse volkslied gespeeld.

  Antoine Roussel, een Franse hockeyspeler van Dallas Stars, bedankt de stad voor hun steun aan Frankrijk.

  F1: GP Brazilië

  De Fransman Romain Grosjean werd achtste in de Grote Prijs van Brazilië. Hij reed rond op het circuit met een Franse vlag op zijn uitrusting en bolide.

  Handbal: Montpellier-Rhein Neckar

  In de Champions League handbal droegen de spelers van Montpellier en Rhein Neckar bij aanvang van hun wedstrijd de kleuren van de Franse vlag.

  Rally van Groot-Brittannië

  Sébastien Ogier en zijn ploeggenoot Julien Ingrassia wonnen afgelopen weekend de rally van Groot-Brittannië. Het duo kwam het podium op met een Franse vlag.