• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaat Hervelle wil niet mee op Europese verplaatsing naar Nanterre

  Shawn James is een ploegmaat van Axel Hervelle.

  De Amerikaanse basketter Shawn James, ploegmaat van onze landgenoot Axel Hervelle bij Bilbao, wil uit veiligheidsredenen niet afreizen naar Nanterre (banlieu van Parijs). "We respecteren de beslissing van Shawn", zegt coach Alfonso Alonso.

  "Iedereen van ons heeft mogen beslissen om al dan niet mee af te reizen. We accepteren dan ook de beslissing van Shawn", zegt Alonso.

  "We kunnen een speler die hier woont met zijn familie niet dwingen. Zijn vrouw was gisteren zeer bezorgd over hem en over zijn kinderen."

  Volgens verscheidene Spaanse media kan de beslissing van James verklaard worden door dat hij in 2006 geblesseerd geraakte toen hij en nog drie ploegmaten werden beschoten op de campus van hun toenmalige universiteitsploeg, de Duquesne Dukes.

  "We hebben alles geprobeerd om de match ten minste één dag uit te stellen zodat we de tijd hebben om de situatie te evalueren. De situatie is nog heel onzeker, maar ik heb een blind vertrouwen in de capaciteit van mijn spelers om een goede match te spelen, ook al zijn de omstandigheden niet ideaal", besluit Alonso.

  Axelle Hervelle is overigens geblesseerd en zal niet aantreden in Frankrijk.