Ga naar de inhoud

Deinze wisselt Dennis van Wijk voor Geoffrey Claeys

 di 10 november 2015 06:38
Dennis van Wijk stond met Deinze op de 12e plek, top 8 is de ambitie.
Tweedeklasser Deinze heeft een coachwissel doorgevoerd: Dennis van Wijk mag gaan, zijn assistent Geoffrey Claeys schuift een rij op. Van Wijk moet het gelag betalen voor de matige resultaten van de voorbije weken. Na een 3 op 21 staat de Oost-Vlaamse club pas twaalfde. De ambitie is de top 8 om zo zeker te zijn van een plaats in de nieuwe klasse 1B volgend seizoen.

Van Wijk kwam in juni bij Deinze terecht. De Nederlander, een specalist van tweede klasse, had er net een mislukte reddingsoperatie in Cercle Brugge opzitten.

Deinze wou met de 52-jarige oud-verdediger voor een stek in de top acht gaan, wat bij de hervormingen in ons voetbalsysteem recht geeft op profvoetbal in de nieuw te creëren klasse 1B.

Met 14 punten uit 14 wedstrijden staat Deinze op 7 punten van nummer acht Roeselare. Een 0-2-nederlaag tegen Dessel deed Van Wijk de das om. De ex-coach van Cercle, Roeselare, Willem II, STVV, Bergen, Charleroi, Antwerp en Westerlo wachtte al zeven speeldagen op een zege.

Voor Geoffrey Claeys (foto) wordt het zijn eerste kans als hoofdtrainer van een A-elftal. De 41-jarige ex-voetballer van Cercle, Feyenoord, Anderlecht, Aalst, Lierse en Moeskroen krijgt twee weken om zijn ploeg voor te bereiden op de thuismatch tegen Cercle (22/11) op speeldag 16. Komend voetbalweekend speelt Deinze niet.

Bart Van Lancker, onder meer ex-T2 van Lorenzo Staelens bij Cercle en ex-beloftecoach bij AA Gent, wordt Claeys' assistent.

"Pissige" Van Wijk wil uitspreken na Deinze-Dessel

Bij de laatste persconferentie van Van Wijk, zaterdag na de match tegen Dessel, kon hij de nederlaag maar moeilijk verteren. Hij wou graag zijn gedacht zeggen en kon de tussenkomsten van de moderator en Dessel-coach Regi Van Acker maar matig appreciëren. Bekijk het filmpje hieronder.