Ga naar de inhoud

Niels Thijssen wordt tussenpaus bij Belgische hockeyvrouwen

 di 27 oktober 2015 15:07
Niels Thijssen: "Voorlopig leid ik de tent."
Niels Thijssen volgt Pascal Kina op als coach van de Red Panthers. Thijssen was al coach van de Development Squad. Hij zal de functie uitoefenen tot een definitieve bondscoach is gevonden. "Dit is een enorme eer", zegt de 32-jarige Thijssen.

De Belgische hockeybond nam begin deze maand na vier jaar afscheid van Pascal Kina. Niels Thijssen zal Kina voorlopig vervangen.

De Nederlander was de voorbije jaren coach bij de vrouwen van Antwerp, met wie hij drie landstitels won. Sinds 2012 is hij ook in dienst van de hockeybond, eerst als coach van de U14, daarna de U18 en sinds vorig jaar van het Development Squad.

Thijssen krijgt de Red Panthers onder zijn hoede tot de bond een definitieve bondscoach heeft gevonden. Thijssen zal vervolgens assistent worden van de nieuwe coach.

"De komende 3 tot 10 maanden komt er een internationaal meer ervaren coach. Tot die tijd leid ik de tent", zegt Thijssen.

"Ik vind het een enorme eer en uitdaging om toe te treden tot de staf van de Red Panthers. Het is teleurstellend dat we Rio niet gehaald hebben, maar dit is een startpunt van een periode waar we over enkele jaren met trots op zullen terugkijken."

"Terugkeer Gierts? Deur staat voor iedereen open"

Niels Thijssen werkte bij Antwerp samen met Sofie Gierts, ondanks haar 36 jaar nog altijd een van de beste speelsters van België. Bij de vorige bondscoach was, wegens disciplinaire redenen, geen plaats voor Gierts. Verandert dat onder Thijssen?

"Dat is een gevaarlijke vraag. In principe staat de deur open voor iedereen met een Belgisch paspoort. Maar nu zijn we daar helemaal nog niet mee bezig."