• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Veldhoven reageert zich af op Sporza-journalist: "Belachelijke vraag"

  Van Veldhoven antwoordt naar eigen zeggen "een beetje cru".

  Westerlo en Harm van Veldhoven kregen gisteren een klap met de 1-1 tegen Kortrijk. Na zeven wedstrijden zonder een zege duels blijven ze laatste. Dat maakt de Westerlo-coach nerveus, getuige zijn persconferentie na de match. Hij antwoordde gebeten op volgende vraag van onze journalist: "Met zeven matchen zonder zege weet je dat er over je positie zal gesproken worden. Hoe ga je daarmee om?"

  De geplaagde Van Veldhoven, die ook al door een deel van zijn eigen supporters op de korrel wordt genomen, begon nog rustig: "We hebben zeven keer niet gewonnen, maar ook verschillende keren niet verloren."

  "En als je deze match ziet en die van vorige week (tegen Zulte Waregem, red), dan hadden we meer verdiend. De groep voetbalde en streed er telkens voor."

  En toen kwam de aap uit de mouw: "Het zijn meestal journalisten zoals jij die zulke belachelijke vragen stellen. Daarom krijg je dat antwoord een beetje cru terug. Want op dat vlak heb je totaal geen verstand van voetbal en kun je beter een normale vraag stellen. Want dit slaat gewoon nergens op."

  Bekijk de persconferentie van Van Veldhoven (vraag komt na 3'):