• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuw oefencomplex moet Zulte Waregem naar de top loodsen

  Rond het oefencomplex ligt ook een nieuwe atletiekpiste.

  Zulte Waregem heeft zijn splinternieuwe oefencomplex officieel voorgesteld. Met het complex, dat onder meer over een atletiekpiste en auditorium voor videoanalyses beschikt, wil de fusieclub zijn voet naast die van de topclubs plaatsen. "Als we hogerop willen, dan moeten we verder professionaliseren", klinkt het trots.

  Nog aanwezig in het imposante oefencentrum aan de Gaverbeek: een fitnessruimte van 300 vierkante meter, een revalidatiezwembad en sauna en een volwaardig spelershome. Een complex dat dus niet onder hoeft te doen voor dat van de topploegen.

  Voorzitter Carl Ballière is uiteraard in de wolken met het nieuwe oefencomplex. "Onze club bestaat ondertussen tien jaar. We hebben al een mooi parcours afgelegd, maar als we hogerop willen, dan moeten we professionaliseren. Dat start met een nieuwe accommodatie."

  "Als je kan werken in een mooie omgeving, dan ben je meer gemotiveerd", treedt coach Francky Dury zijn voorzitter bij. "Dit maakt spelers beter en het maakt het ook gemakkelijker om bepaalde spelers naar Waregem te halen."

  Ondertussen is de fusieclub ook bezig met een uitbreiding van het stadion. Eén tribune is al in gebruik genomen, eind 2018 moet het stadion volledig klaar zijn.

  "Dat is een fout die we gemaakt hebben tien, twintig jaar geleden in België, dat we onvoldoende geïnvesteerd hebben in accommodatie. Nu zie je stilaan, AA Gent is daar een mooi voorbeeld, dat dat leidt naar succes."

  Voorzitter Ballière hoopt dat zijn club op termijn een vaste Play-off I-kandidaat wordt. "Dat is zeker onze ambitie. Met het nieuwe stadion en de verdere professionalisering moeten we onze grenzen verleggen."

  Enkele foto's: