• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Knockaert: "Ik excuseer me bij fans en moet leren kalmer te zijn"

  Knockaert: "Ik speelde slecht tegen OHL en wou daarom geen ereronde maken."

  Standard-spits Anthony Knockaert heeft zich gisteren op een persmeeting verontschuldigd voor zijn afwezigheid op het veld na de 2-2 vorige week in Leuven. "Ik ben een driftkikker en was gewoon boos op mezelf, omdat ik niet goed speelde. Er is niks ergs gebeurd tussen mij en de coach of mij en de spelers. Er zijn veel foute dingen verteld."

  Ferrera wisselde Knockaert vorige week na de rust en die laatste verliet meteen het stadion. Hij miste zo de groepsbespreking op het veld. Maandag kwam er al een tweet van Ferrera dat de plooien waren gladgestreken.

  Gisteren kwam Knockaert zelf met zijn verhaal: "Er zijn heel wat foute dingen gezegd. Er is niks ergs gebeurd tussen mij en de coach of mij en de groep."

  Wat gebeurde er dan wel? "Ik heb gewoon een slechte wedstrijd gespeeld. En daarna zijn er dingen gebeurd die kunnen gebeuren. Ik ben nu eenmaal een driftkikker. Iedereen weet dat."

  "Als ik niet goed speel, ben ik niet tevreden. Daarom besloot ik geen ereronde te maken. Ik excuseer me daarvoor bij de supporters, maar dat had dus niks te maken met hen of mijn medemaats of de coach. Het had enkel te maken met mijn persoonlijke prestatie."

  Knockaert trekt er lessen uit: "Ik moet leren kalm te blijven als het niet loopt zoals ik het wil."

  Zelf trok de Fransman het zich niet hard aan: "Ik ben niet iemand die kranten leest, maar ik vond het vooral vervelend voor mijn familie."

  Ferrera: "Heel de week goed gewerkt"

  Yannick Ferrera was keihard voor zijn spelers vorige week tijdens de rust in Leuven na een lamentabele eerste helft: "We hebben eruit geleerd. De hele week is er met een goeie intensiteit getraind. We zijn er ons van bewust dat als we nog 100 keer tegen OHL spelen, we 100 keer zouden winnen."

  Ferrera weet waar de klepel hangt: "Het belangrijkste is om elke training en elke match met dezelfde intensiteit af te werken. Gemotiveerd zijn om goed te werken na een slechte prestatie is gemakkelijk, nu moeten we dat elke dag kunnen opbrengen."

  Standard is desastreus aan het seizoen begonnen met 8 op 27. Ferrera, die overnam van Muslin, is met een 1 op 9 gestart. Zondag moet de nummer 15 op bezoek bij Genk.